+46 841 00 05 00
+46 841 00 05 50

Maimeri

Maimeri

Historien om Maimeri började 1923 när den Italienske konstnären Gianni Maimeri med dåtidens avsaknad av konstnärsfärger i hög kvalitet startar en liten exklusiv produktion av oljefärger uteslutande för eget bruk.
 
Gianni´s konstnärsvänner provade färgerna, begeistrades och alla ville de köpa hans färger. Dessa värderingar av konstnärens grundläggande behov av kvalitet och prestanda har varit en röd tråd i fabrikens färgproduktion fram till idag. Maimeri´s färgformler bygger på att upprätthålla bindningen av pigmentet och oljan samt att utesluta alla substanser som av erfarenhet har visat sig vara skadliga. Fortfarande i dag använder Maimeri Gianni´s original formula som bygger på principen:
 
”Olja plus pigment och inget annat”

 
Denna princip som är kategorisk för oljefärger har också varit fundamentet i fabrikens utveckling av moderna akrylbaserade färgserier. En kombination av tradition och innovation. Allt detta är Maimeri. Inte en enkel färgfabrik, utan så mycket mera: Ett laboratorium med rena pigment och starka känslor. Sedan fabrikens start har Maimeri ansett att engagemang, forskning och kvalitet är absolut nödvändiga. Starka värderingar som firman alltid har vidhållits och fortfarande anses vara  fundamentala för deras utveckling och målsättning. Tack vare de erfarenheter som gjorts genom sin nästan 100-åriga historia möter Maimeri framtiden med en besluten målsättning. Maimeri´s primära fokus är framställning av produkter för skapandet av konst. Maimeri strävar efter det bästa möjliga förhållandet mellan pris och kvalitet. Utan att kompromissa med fabrikens höga standard.

Maimeri anser att kunden är en oumbärlig partner i företagets utveckling.
Maimeri utvecklar, producerar och marknadsför produkter med egen identitet.
Maimeri har beslutat att behålla all produktion i Italien.
Maimeri är i än idag lett av Gianni Maimeri, 3. Som fått sitt namn efter firmans grundläggare.

 
Se Maimeris katalog her: (13.7 Mb)
Povl Klitgaard & Co. | Laurentsvej 21 | 2880 Bagsværd | Telefon+45 44440885